Artritis zdravljenje

Revmatoidni Artritis je mogoče učinkovito zdraviti in nadzorovati z zdravili in strategijami samo obvladovanja. Zdravljenje revmatoidnega artritisa običajno vključuje uporabo zdravil, ki upočasnjujejo bolezen in preprečujejo deformacijo sklepov, imenovani antirevmatiki ter biološka zdravila, ki so učinkovita druga linija zdravljenja. Poleg zdravil lahko ljudje svoj revmatoidni artritis obvladajo s strategijami samoupravljanja, ki dokazano zmanjšujejo bolečino in invalidnost, kar jim omogoča, da opravljajo aktivnosti, ki so za njih pomembne.

Bodite fizično aktivni. Strokovnjaki priporočajo, da so odrasli v zmerno telesno aktivni vsaj 150 minut na teden, na primer hoja, plavanje ali kolesarjenje 30 minut na dan pet dni na teden. Teh 30 minut lahko čez dan razdelite na tri ločene desetminutne seje. Redna telesna aktivnost lahko tudi zmanjša tveganje za razvoj drugih kroničnih bolezni, kot so bolezni srca, sladkorna bolezen in depresija.

Prenehajte s kajenjem. Kajenje cigaret poslabša bolezen in lahko povzroči druge zdravstvene težave. Kajenje lahko prav tako oteži fizično aktivnost, ki je pomemben del obvladovanja revmatoidnega artritisa.

Ohranjajte zdravo telesno težo. Prekomerna telesna teža lahko ljudem z revmatoidnim artritisom povzroči številne težave, zato je pomembno vzdrževati zdravo telesno težo.